Verwarm efficiënt met een warmtepomp.

Verwarm en koel met de nieuwste technologie - een (geothermische) warmtepomp - en ervaar de talrijke comfort en prijsvoordelen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning?

Ik wil meer informatie →

Jouw (ver)bouwplannen bespreken met onze energieadviseurs?

Stel vrijblijvend jouw vragen over (geothermische) warmtepompen aan onze experten.

Onze performante warmtepompen.

Geothermische warmtepompen benutten de constante temperatuur van de aarde om uw woning efficiënt te verwarmen en koelen. Door gebruik te maken van de aardwarmte, bieden deze systemen een milieuvriendelijke oplossing die zowel kostenefficiënt als duurzaam is.

Thermia Warmtepomp

Innovatieve zonnepanelen

Gerenommeerde merken

Premium-merken van het hoogste niveau met een solide staat van dienst. Wij selecteren partners die zich richten op ontwikkeling en innovatie, zodat wij warmtepompen kunnen leveren die uitgerust zijn met state-of-the-art technologieën.

Ingenieursbenadering

Wij hanteren een ingenieursbenadering die begint met een gefundeerde berekening. Hierdoor kunnen wij de geschikte technieken selecteren om een geïntegreerd energiesysteem te ontwikkelen dat voldoet aan uw energiebehoeften. Dit systeem zorgt op een efficiënte wijze voor de voorziening van zowel elektriciteit als warmte in uw woning.


Prijs-kwaliteit zonnepanelen

Kostenefficiënt

We maken kwalitatieve warmtepompen toegankelijk maken voor iedereen door te focussen op een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bij ons bent u verzekerd van een voordelige investering die zijn waarde bewijst.

Ontdek de warmtepomp die matcht met jouw noden.

Een warmtepomp biedt een energie-efficiënte oplossing voor verwarming en koeling van uw woning door gebruik te maken van natuurlijke bronnen.

Geothermische warmtepomp

​Geothermische warmtepomp

Geniet van het hoogste rendement en passieve koeling met een geothermische warmtepomp die warmte en koelte uit de bodem haalt.

Ik wil meer informatie →

Lucht water warmtepomp

Lucht-water warmtepomp

Haal warmte uit de lucht met een lucht-water warmtepomp om jouw woning te verwarmen. Daarnaast kan je met een lucht-water warmtepomp ook actief koelen.

Ik wil meer informatie →

Lucht-lucht warmtepomp

De warmtepomp die past bij jouw plannen.

In de wereld van woningverwarming en -koeling, fungeert de warmtepomp als het kloppend hart, waarbij elk systeem op maat wordt ontworpen om perfect aan te sluiten bij jouw budget, levensstijl en wooncomfort. We nemen je mee op een ontdekkingsreis door ons met zorg gekozen assortiment van vooraanstaande merken - elk met een rijke geschiedenis van innovatie, kwaliteit en duurzaamheid. Onze missie? Samen de perfecte warmtepomp vinden die niet alleen vandaag de dag uitblinkt, maar ook klaar is voor de energie-uitdagingen van morgen. Zo zorgen we ervoor dat jouw huis niet alleen een thuis is, maar ook een baken van comfort en efficiëntie.

Welke warmtepomp past bij mij? →

Merken waar we in geloven.

Scandinavische merken met state-of-the-art warmtepompen. Zo kan u erop vertrouwen dat uw verwarmingsinstallatie voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaard.

Thermia warmtepompen
Nibe Warmtepompen

Laat je adviseren door onze energiespecialisten.

InfinitEnergy, onder leiding van deskundige ingenieurs, specialiseert zich in het bieden van op maat gemaakt advies voor de selectie en installatie van duurzame energietechnieken. Hierbij hanteren we een ingenieursbenadering, waarbij we gefundeerde berekeningen gebruiken om samen met u de geschikte technieken - waaronder warmtepomp, zonnepanelen, ventilatiesysteem, batterij en intelligente energiesturing - te selecteren. Onze focus ligt op het leveren van hoogwaardige energieoplossingen, waarbij we onze expertise gebruiken om u te begeleiden naar de meest efficiënte en duurzame keuze voor uw specifieke situatie.

Ik wil advies ontvangen → 

De werking van een warmtepomp uitgelegd.

Hoe een warmtepomp functioneert, kan worden vergeleken met de werking van een koelkast, zij het met omgekeerde processen. In wezen onttrekt een koelkast warmte aan de lucht binnenin en voert deze naar buiten (dit kun je voelen aan de achterkant). Hierdoor wordt de lucht binnen de koelkast gekoeld. Een warmtepomp daarentegen haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze om water voor de kraan en verwarming te verwarmen. Zowel een koelkast als een warmtepomp maken gebruik van koelvloeistof. Het geheim van koelvloeistof is dat het verdampt bij lage temperaturen en druk, om vervolgens te condenseren bij hogere temperaturen en drukniveaus.

De warmtepomp onttrekt energie aan de omgeving zoals de buitenlucht, de bodem of het grondwater. De opgevangen energie wordt vervolgens gebruikt om een koelvloeistof te laten verdampen via een warmtewisselaar.

Het gas gaat van de verdamper (stap 1) naar een compressor. Daar wordt het samengeperst tot het onder hoge druk staat. Hierdoor stijgt ook de temperatuur van het gas. De compressor gebruikt hiervoor elektriciteit.

Het hete gas condenseert in een tweede warmtewisselaar. Daarbij geeft het de eerder opgenomen warmte weer af het cv-water. Deze warmte is dan bruikbaar om de woning te verwarmen en/of om sanitair water op te warmen.

Inmiddels is het koudemiddel weer vloeibaar geworden. De vloeistof wordt door een kleine opening geperst in een ruimte met een lage druk, dit is de taak va een expansieventiel. Daar worden de temperatuur en de druk van koudemiddel verlaagd. Hierna is het koudemiddel weer klaar voor een nieuwe cyclus, en wordt het opnieuw door de verdamper geleid.


Hoe wij onze projecten succesvol afwerken.

Ons team van ervaren ingenieurs en technici zet zich in om uw project zorgvuldig en tot in detail uit te werken. Dankzij 35 jaar ervaring in de bouwsector, leveren we projecten af die blijk geven van onze deskundigheid en aandacht voor kwaliteit.

Plaatsbezoek

Tijdens een eerste gesprek luistert een energieadviseur naar uw persoonlijke energiebehoeften.

Analyse & Prijsofferte

Onze ingenieurs analyseren de input van het verkennende gesprek en maken op basis daarvan een voorstel voor u op.

Project realisatie

Na bevestiging van het voorstel wordt uw project verder uitgewerkt en worden de technieken geïnstalleerd door onze techniekers.

Opvolging

Onze energieadviseur volgt verder op of de installatie naar verwachting werkt na ingebruikname.

Vloerverwarming: warm comfort, koele kosten. 

Een warmtepomp presteert optimaal bij afgiftesystemen die werken op lage temperaturen, zoals vloerverwarming en radiatoren (ventilo-convectoren) ingesteld op een lage temperatuur warmteafgifte. Dit resulteert in een win-win situatie: dergelijke afgiftesystemen bieden niet alleen een hoog comfortniveau maar dragen ook bij aan een prettige leefomgeving. Door te investeren in deze technologie, kun je zowel het comfort in je woning aanzienlijk als je verwarmingskosten verlagen.

Ontdek de voordelen van vloerverwarming →

Veelgestelde vragen.

De kosten voor de installatie van zonnepanelen kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het systeem, het type zonnepanelen dat gebruikt wordt, de complexiteit van de installatie en de locatie van de woning.

Gemiddeld genomen kost de installatie van zonnepanelen tussen de € 5.000 en € 20.000 voor een huishouden, afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Dit is echter slechts een schatting en de werkelijke kosten kunnen hoger of lager uitvallen.

Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat de kosten van de installatie van zonnepanelen op termijn kunnen worden terugverdiend door middel van lagere energierekeningen en eventuele subsidies of fiscale voordelen.

Bij ons kunt u erop vertrouwen dat wij enkel samenwerken met vooraanstaande fabrikanten van zonnepanelen die een ongeëvenaarde kwaliteit leveren. Wij stellen zeer hoge eisen aan de prestaties en duurzaamheid van de zonnepanelen die wij leveren en daarom werken we uitsluitend met producenten die aan deze strenge criteria voldoen.

Onze toptier fabrikanten bieden niet alleen indrukwekkende rendementen en een lange levensduur van hun zonnepanelen, maar zij geven tevens uitgebreide garanties om u maximale gemoedsrust te bieden. U kunt erop vertrouwen dat u met onze zonnepanelen investeert in een duurzame energieoplossing van ongeëvenaarde kwaliteit.

De hoeveelheid benodigde zonnepanelen is afhankelijk van jouw huidige en toekomstige energieverbruik. Aangezien elektriciteit steeds vaker gebruikt wordt - bijvoorbeeld voor elektrische voertuigen, airconditioners, warmtepompen - is het belangrijk om rekening te houden met de toekomstige vraag naar energie. Onze energie-experten helpen u bij het dimensioneren van het correct aantal zonnepanelen voor uw persoonlijke energiebehoeften.

De levensduur van zonnepanelen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de panelen, de omgevingsomstandigheden en hoe goed ze worden onderhouden. Over het algemeen wordt verwacht dat zonnepanelen minstens 25 jaar meegaan en veel fabrikanten bieden garanties van 25 jaar of langer op de prestaties van hun panelen. Doorheen de tijd kan het vermogen van een zonnepaneel afnemenDe daling van het rendement is echter gering en verschilt tussen fabrikanten en per type paneel.

U merkt waarschijnlijk zelf al dat zonnepanelen steeds toegankelijker worden. Door de drastische daling van de kostprijs over de jaren heen, zal de investering zich snel terugbetalen. Bovendien is de kostprijs van elektrische energie van het net ook sterk gestegen. De combinatie van deze factoren maakt het uitbreiden van uw zonnepanelen installatie een verstandige keuze. Natuurlijk moet u dit wel in detail bekijken en ervoor zorgen dat uw energiesysteem in evenwicht is met uw persoonlijke energiebehoeften.

Daarnaast zorgt de opkomst van elektrische auto's, warmtepompen en airco's voor een sterke stijging van het elektrisch energieverbruik van gezinnen en bedrijven. Om aan deze stijgende vraag te voldoen, zijn meer zonnepanelen nodig. Een uitbreiding van uw zonnepanelen installatie is daarom een goed idee.

Een omvormer is een elektronisch apparaat dat de gelijkstroom (DC) die door zonnepanelen wordt geproduceerd omzet in wisselstroom (AC) die geschikt is voor gebruik in huizen en gebouwen. Het is een essentieel onderdeel van elk zonne-energiesysteem, omdat het ervoor zorgt dat de elektriciteit die wordt geproduceerd door de zonnepanelen kan worden gebruikt om uw huis van stroom te voorzien en overtollige energie terug te voeden aan het elektriciteitsnet.

Zonnepanelen produceren gelijkstroom, wat betekent dat de elektriciteit in één richting stroomt. Huizen en gebouwen hebben echter wisselstroom nodig, waarbij de stroomrichting regelmatig verandert. Dit is waar de omvormer in het spel komt: het zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om in wisselstroom die geschikt is voor gebruik in huizen en gebouwen.

Het type omvormer dat u nodig hebt, hangt af van het type zonnepanelen dat u hebt en het type systeem dat u hebt geïnstalleerd. Er zijn verschillende soorten omvormers beschikbaar, waaronder string-omvormers, micro-omvormers en power optimizers, elk met hun eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om samen te werken met een ervaren zonnepanelen installateur om het juiste type omvormer te kiezen dat past bij uw specifieke zonne-energiesysteem en uw energiebehoeften.

Het is belangrijk op te merken dat de terugverdientijd van zonnepanelen niet alleen afhankelijk is van factoren zoals de initiële kostprijs van de installatie en de energiebesparing, maar ook van de elektriciteitsprijs en eventuele overheidsstimulansen zoals subsidies.

Bovendien kunnen de prestaties van zonnepanelen en thuisbatterijen variëren afhankelijk van - bijvoorbeeld - de locatie, weersomstandigheden en onderhoudsprocedures. Het is daarom belangrijk om een grondige analyse uit te voeren voordat u besluit om te investeren in deze technologieën. In sommige gevallen kan de terugverdientijd korter zijn dan 5 jaar, terwijl in andere gevallen deze langer kan zijn dan 8 jaar. Gemiddeld hebben zonnepanelen een terugverdientijd van 6 jaar.

Onze energieadviseurs helpen u graag verder met het uitvoeren van de nodige technische en financiële analyses om het voordeel van zonnepanelen voor uw persoonlijke situatie in te schatten.

In België is de ideale oriëntatie voor zonnepanelen gericht naar het zuiden met een helling van ongeveer 35 graden ten opzichte van de horizon. Maar ook een Oost-West oriëntatie is geschikt om uw energieproductie meer te spreiden doorheen de dag. Het is echter belangrijk om rekening te houden met eventuele schaduw van bomen, gebouwen of andere obstakels, omdat deze de opbrengst van de zonnepanelen aanzienlijk kunnen verminderen. Onze energieadviseurs houden rekening met alle factoren die van invloed zijn op de optimale oriëntatie van de panelen om een maximale opbrengst te verzekeren.

Benieuwd wat mogelijk is met een warmtepomp bij jouw project?

Ontdek samen met onze energieadviseurs de mogelijkheden van een warmtepomp.  Heb je gewoon nog bijkomende vragen? Wij staan steeds klaar om u vrijblijvend te adviseren en uw vragen te beantwoorden.

​​​